Gnocchi cu sos de spanac
Mâncarea fără carne nu este deloc lipsită de gust! Se prepară, adesea, ușor și este o variantă pentru orice sezon.
Ingrediente
Pentru gnocchi
500 g cartofi
300 g făină plus 2-3 linguri pentru tapetat
2 ouă
1 linguriță sare
1 linguriță unt
Pentru sos
200 g spanac proaspăt sau congelat
100 g parmezan
1 lingură unt
2 căței de usturoi
80 ml smântână pentru gătit
sare
cimbru
Mod de preparare
Fierbi cartofii în coajă până devin moi. După ce s-au fiert, îi lași să se răcească puțin, îi cureți de coajă și îi pasezi până când devin un piure fin. Adaugi ouăle, sarea și untul și amesteci. Treptat, pui făina, amestecând continuu până ce obții un aluat omogen și ușor de modelat. Tapetezi suprafața de lucru cu făină, răstorni aluatul și îl modelezi într-un sul. Tai bucățele de 1 cm și le modelezi sub formă de gnocchi, presându-le, ușor, cu furculița.
Fierbi pastele în apă clocotită cu sare până când încep să plutească la suprafață și își schimbă textura.
Încălzești untul într-o tigaie și călești usturoiul. Adaugi spanacul și îl gătești până se înmoaie și scade în volum. Torni smântâna pentru gătit, parmezanul ras și amesteci până obții un sos cremos. Asezonezi cu sare și cimbru, după gust. Amesteci gnocchi cu sosul cald de spanac, apoi presari puțin parmezan deasupra. Decorezi după imaginație.