Gnochi cu dovleac
Gnocchi cu dovleac este un preparat delicios și consistent, perfect pentru sezonul rece.
Ingrediente
300 g dovleac copt
300 g făină
1 gălbenuș
piper
sare
Pentru sos
1 lingură unt
1-2 linguri ulei
5-6 foi de salvie, spălate și uscate
Mod de preparare
Faci piure din dovleacul copt, adaugi oul și gălbenușul, sare și piper, după gust, amesteci, apoi încorporezi făina. Vei obține un aluat ușor lipicios. Presari făină pe blatul de lucru și formezi din el rulouri, pe care le tai în bucățele de aproximativ 3 cm.
Așezi o cratiță cu apă și cu sare pe foc și fierbi gnochi până când se ridică la suprafață, apoi îi scoți.
Așezi o tigaie pe foc, adaugi untul și uleiul, amesteci să se topească și pui frunzele de salvie. Le ții până nu mai fac spumă, adaugi gnochi, lași câteva minute și răstorni pe un platou.
Îi servești decorați după gust.