Gnochi cu dovleac

Gnocchi cu dovleac este un preparat delicios și consistent, perfect pentru sezonul rece.

gnochi cu dovleac jpg

Ingrediente

300 g dovleac copt

300 g făină

1 gălbenuș

piper

sare

Pentru sos

1 lingură unt

1-2 linguri ulei

5-6 foi de salvie, spălate și uscate

Mod de preparare

Faci piure din dovleacul copt, adaugi oul și gălbenușul, sare și piper, după gust, amesteci, apoi încorporezi făina. Vei obține un aluat ușor lipicios. Presari făină pe blatul de lucru și formezi din el rulouri, pe care le tai în bucățele de aproximativ 3 cm.

Așezi o cratiță cu apă și cu sare pe foc și fierbi gnochi până când se ridică la suprafață, apoi îi scoți.

Așezi o tigaie pe foc, adaugi untul și uleiul, amesteci să se topească și pui frunzele de salvie. Le ții până nu mai fac spumă, adaugi gnochi, lași câteva minute și răstorni pe un platou.

Îi servești decorați după gust.