Gogonele în saramură

gogonele in saramura jpeg

Ştiai că boabele de muştar se adaugă în zeama pentru murături pentru că au rol conservant? În plus, ele mai temperează aciditatea murăturilor şi le menţin dulci şi crocante. Boabele de muştar sunt benefice pentru sănătate: conţin triptofan, numit şi „aminoacidul fericirii“.

Ingrediente

3 kg gogonele 1 ţelină 3-4 morcovi 1 căpăţână de usturoi 1 hrean 3 ardei iuţi 4 linguri sare grunjoasă 4 l apă foi de dafin boabe de piper boabe de muştar

Mod de preparare

Speli gogonelele şi le pui într-un borcan, aşezând printre ele rondele de morcovi, căţei de usturoi, boabe de piper şi de muştar, foi de dafin, rondele de ardei iute, bucăţi de ţelină şi bastonaşe de hrean. Saramura o faci din apă şi sare grunjoasă, câte o lingură pentru fiecare litru. O torni fierbinte peste gogonele, apoi închizi borcanele şi le depozitezi la loc călduros.