„Gogoşele“ cu mărar

gogosele marar jpeg

Dovlecelul, leguma răsfăţată a verii, ne îmbie cu multe reţete culinare care satisfac şi cele mai pretenţioase gusturi.

Ingrediente

2 dovlecei 2 ouă 4-5 linguri de făină 150 ml lapte dulce 1 lingură mărar verde sare ulei pentru prăjit

Mod de preparare

Speli dovleceii, îi cureţi de coajă şi îi tai felii mai groase. Îi presari cu sare, îi laşi la frigider circa 30 de minute, după care îi scurgi.

Baţi, într-un castron, ouăle cu un praf de sare şi cu două linguri de făină şi adaugi lapte pentru a dilua compoziţia până capătă consistenţa unei smântâni. Treci feliile de dovlecei prin restul de făină, apoi prin aluatul cu ou, din nou prin făină, după care le prăjeşti în ulei bine încins. Le rumeneşti pe ambele feţe, apoi le scoţi pe prosoape absorbante pentru a înlătura excesul de grăsime.

Le serveşti calde sau reci, presărate cu mărar verde sau cu mujdei de usturoi.