Gratin de gulii

O combinație care transformă un ingredient simplu într-o experiență culinară deosebit de gustoasă.

gratin de gulii jpg

Ingrediente

600 g cartofi

400 g gulii

200 g smântână pentru gătit

150 g brânză rasă

50 g parmezan ras

1 ceapă mică

2 căței usturoi

20 g unt, pentru uns tava

sare și piper, după gust

nucșoară rasă

pătrunjel proaspăt, pentru decor

Mod de preparare

Cureți cartofii și guliile, apoi le tai rondele subțiri. Zdrobești usturoiul și tai ceapa mărunt. Ungi tava cu unt.

Așezi un strat de cartofi, apoi un strat de gulii, presari sare, piper și puțină nucșoară. Pui ceapă și usturoi deasupra, apoi presari o parte din brânza rasă. Continui cu straturi până termini ingredientele.

Torni smântâna să acopere bine legumele și presari deasupra restul de brânză și parmezan.

Coci în cuptorul preîncălzit 45-50 de minute, până ce cartofii și guliile sunt moi și brânza e aurie. Scoți din cuptor și lași 5 minute să se așeze. Presari pătrunjel proaspăt înainte de servire.