Gratin de gulii
O combinație care transformă un ingredient simplu într-o experiență culinară deosebit de gustoasă.

Ingrediente
600 g cartofi
400 g gulii
200 g smântână pentru gătit
150 g brânză rasă
50 g parmezan ras
1 ceapă mică
2 căței usturoi
20 g unt, pentru uns tava
sare și piper, după gust
nucșoară rasă
pătrunjel proaspăt, pentru decor
Mod de preparare
Cureți cartofii și guliile, apoi le tai rondele subțiri. Zdrobești usturoiul și tai ceapa mărunt. Ungi tava cu unt.
Așezi un strat de cartofi, apoi un strat de gulii, presari sare, piper și puțină nucșoară. Pui ceapă și usturoi deasupra, apoi presari o parte din brânza rasă. Continui cu straturi până termini ingredientele.
Torni smântâna să acopere bine legumele și presari deasupra restul de brânză și parmezan.
Coci în cuptorul preîncălzit 45-50 de minute, până ce cartofii și guliile sunt moi și brânza e aurie. Scoți din cuptor și lași 5 minute să se așeze. Presari pătrunjel proaspăt înainte de servire.