Gratin de vinete

Preparatele din vinete sunt absolut delicioase. Încearcă şi această reţetă de vinete gratinate.
Ingrediente
500 g vinete 500 g dovlecei 2 roşii mari 200 ml supă de legume 20 g usturoi 50 ml vin alb 100 g unt 150 g caşcaval 75 g parmezan sare oregano piper alb ulei
Mod de preparare
Cureţi de cotoare vinetele şi dovleceii. Le speli şi le tai rondele. Opăreşti roşiile şi le cureţi de coajă şi de cotoare.Coci pe grătar rondelele de vinete şi de dovlecei unse cu ulei sau le prăjeşti uşor într-o tigaie antiaderentă. Tai roşiile fâşii şi le pui într-un castron.
Aşezi într-un vas legumele în straturi şi caşcavalul. Torni supa de legume, vinul clocotit în prealabil, adaugi untul tăiat cubuleţe, usturoiul pisat, oregano, sare şi piper, după gust, şi dai tava la cuptor. Cu 10 minute înainte de a scoate vasul din cuptor, adaugi parmezan sau caşcaval ras şi laşi să se gratineze.