Gulii pane

Guliile pane sunt foarte gustoase. Se fac rapid și ies crocante la exterior, fragede și dulci la interior.

gulii pane jpg

Ingrediente

2 gulii

3-4 linguri făină

1 cană apă minerală

2 linguri ulei

100 g pesmet auriu

1 linguriță boia de ardei dulce

sare

piper

iaurt, pentru servit

Mod de preparare

Speli și cureți guliile, le tai rondele și le fierbi în apă cu sare 10 minute. Le scurgi bine și le lași la răcit.

Separat, amesteci făina cu sare și cu piper, după gust, adaugi boiaua, torni apa, omogenizezi și încorporezi uleiul. Trebuie să obții un aluat de consistența smântânii. Pui pe o farfurie pesmetul.

Treci, pe rând, feliile de gulie prin aluat, apoi prin pesmet și le așezi pe o tavă în care ai întins hârtie de copt.

Dai tava la cuptorul încins 20 de minute, apoi le întorci și le mai lași aproximativ 10 minute să se rumenească.

Le servești decorate după imaginație, alături de un iaurt gras.