Gulii umplute cu legume
Gulii umplute cu legume - alegerea perfectă când vrei să faci o mâncare ușoară.
Ingrediente
6 gulii
500 g ciuperci
1 ceapă
2 morcovi
1 legătură ceapă verde, tăiată fin
1-2 linguri ulei
sare
piper
Mod de preparare
Speli guliile, le cureți și le pui în apă clocotită aproximativ 10 minute. Le scoți, le lași la răcit, le tai în jumătate și le scobești. Păstrezi miezul.
Cureți, speli ceapa și morcovii și le tai mărunt. Procedezi la fel și cu ciupercile, apoi tai mărunt ceapa verde spălată.
Încingi uleiul și călești legumele cu sare și cu piper, după gust. Adaugi miezul de la gulii. Le ții pe foc până scade zeama lăsată de ciuperci și gulie, lași la răcorit, apoi umpli guliile tăiate cu compoziția călită și presari ceapa verde.
Le așezi într-o tavă unsă cu ulei și o dai la cuptorul încins 30 de minute sau până ce guliile se rumenesc ușor la exterior.