Humus de sfeclă

Iată că reţeta clasică de humus (din năut) poate fi înlocuită cu aceasta, de humus din sfeclă. De ce nu, la urma urmei? E alt gust, mai puţin aspru şi merită încercat.
Ingrediente
4 sfecle, spălate, curăţate de coajă, fierte şi tocate 2 linguri pastă tahini 5 linguri zeamă lămâie 1 căţel usturoi, pisat 1 lingură chimion 1 lingură coajă de lămâie răzuită sare piper
Mod de preparare
iată recomandarea noastră pentru fiertul sfeclei: îi tai capetele, o speli bine, pui într-o oală cu apă şi acoperită cu capac şi laşi la fiert până intră furculiţa uşor. O cureţi de coajă când s-a răcit.
Pui toate ingredientele într-un blender şi mixezi. Guşti şi potriveşti de condimente. Laşi să se răcească şi bagi la frigider unde poate să stea şi 3 zile.
sursa: simplyrecipes.com