Humus din linte verde, reţetă de post

hummus din linte verde jpeg

Merită să încerci această reţetă şi să înlocuieşti năutul din reţeta clasică de humus cu boabele de linte, care sunt la fel de delicioase. Acest humus din linte este gustos şi, în plus, această legumă se fierbe relativ repete, aşa că nu trebuie să laşi boabele la înmuiat. Desigur, ai voie să experimentezi cu ingredientele tale preferate şi să le adaugi fără nicio grijă în această reţetă de humus: ardeii iuţi, ardeii copţi, măslinele şi ceapa verde sunt doar câteva sugestii delicioase.

Humus din linte verde – Ingrediente

1 cană linte verde uscată 3 căni de apă sau supă de legume 2 căţei de usturoi 60 ml ulei de măsline (mai mult pentru servire) 60 g pastă tahini 2 linguri zeamă de lămâie 1 linguriţă chimion măcinat, opţional sare, după gust

Humus din linte verde – Mod de preparare

Pui la fiert boabele de linte verde şi supa (sau apa) într-o cratiţă, la foc mare. Laşi lichidul să dea în clocot. Reduci flacăra şi fierbi 30 de minute la foc mic, fără să acoperi vasul, până când boabele de linte sunt moi, dar nu au consistenţa ca de terci.

Scurgi lintea într-o sită şi pui din nou boabele în cratiţă. Le laşi aproximativ 20 de minute să se răcească complet.

Pui lintea fiartă, usturoiul, uleiul de măsline, pasta tahini, zeama de lămâie, sarea şi chimionul (dacă foloseşti) în vasul unui robot de bucătărie cu lamă. Mixezi până se omogenizează compoziţia de humus şi din când în când cureţi pereţii vasului.

Muţi humusul într-un bol şi îl stropeşti cu ulei de măsline. Serveşti cu lipie libaneză, biscuiţi crackers sau legume.

Sursa + foto:  ohmyveggies.com

ohmyveggies.com

Pastă tahini

Pastă tahini

Humus cu usturoi verde şi verdeţuri de primăvară

Humus cu usturoi verde şi verdeţuri de primăvară

Hummus de morcovi

Hummus de morcovi