„Icre“ de dovlecei

icre de dovlecei jpg

Dovleceii sunt prietenii siluetei, având un conţinut de 16,5 calorii la 100 de grame.

Ingrediente

4 dovlecei medii

3 morcovi

1 ceapă mare

3 căței de usturoi mărunțiți

2 linguri pastă de ardei grași roșii

2 linguri ulei vegetal

4-5 roșii date prin răzătoare

sare, piper, după gust

2 foi de dafin

1 linguriță zahăr

frunze de pătrunjel

Mod de preparare

Speli dovleceii, îi descojești, îi dai prin răzătoare și îi lași deoparte. La fel procedezi și cu morcovii. Tai fin ceapa curățată și spălată.

Pui dovleceii rași într-un prosop de bucătărie curat și storci bine, ca să îndepărtezi excesul de apă din ei.

Încingi uleiul într-o cratiță, adaugi dovleceii, morcovii și ceapa. Lași la călit aproximativ 15 minute, amestecând din când în când, apoi pui roșiile, pasta de ardei, usturoiul, foile de dafin, zahărul, sare și piper. Dai focul mic și lași, amestecând din când în când, până când se evaporă tot lichidul.

Când nu mai are lichid, scoți frunzele de dafin și răstorni compoziția într-un bol. O lași la răcorit, apoi o mărunțești cu un blender, până obții o textură groasă și cremoasă.

Servești „icrele“ pe felii de pâine prăjită, decorate cu frunze de pătrunjel.