Kabsa vegetariană

kasa vegetariana jpg

Mâncarea fără carne nu înseamnă să renunțăm la savoare sau să ne simțim limitați, ci poate oferi o oportunitate de a explora noi ingrediente și combinații de arome și texturi.

Ingrediente

2 căni orez basmati

1 ceapă mare, tocată

3 căței de usturoi, mărunțiți

2 roșii mari, tocate cubulețe

150 g nuci caju

80 g stafide

2 linguri ulei de măsline

1 linguriță pudră de curry

1/2 linguriță scorțișoară măcinată

1/2 linguriță chimen măcinat

sare și piper

4 căni supă de legume sau apă

mentă și lime, pentru decor

Mod de preparare

Speli orezul sub jet de apă rece și îl dai deoparte să se scurgă. Încălzești uleiul demăsline într-o oală, la foc mediu, adaugi ceapa tocată și o călești până devine translucidă. Pui usturoiul mărunțit și îl călești împreună cu ceapa. Adaugi și roșiile cubulețe și gătești până își lasă sucul. Pui nucile și stafidele, condimentezi cu scorțișoară, curry, chimen, sare și piper negru. Amesteci pentru a combina toate ingredientele și pentru a permite aromelor să se întrepătrundă.

Adaugi orezul scurs în oală, îl amesteci cu restul ingredientelor, torni supa de legume sau apa peste orez și lași să fiarbă. Reduci focul la minimum, acoperi vasul cu un capac și lași pe foc până când lichidul este absorbit complet și orezul este gătit, 20 de minute. Oprești focul și lași să se odihnească 10 minute. Se servește apoi cald, garnisit cu frunze proaspete de mentă, nuci și felii de limetă.