Labneh turcesc
Labneh-ul turcesc este o gustare spectaculoasă, ideală pentru mic dejun, brunch sau aperitive cu specific mediteranean.

Ingrediente
500 g iaurt grecesc, gras
½ linguriță sare de mare
2-3 linguri ulei de măsline extravirgin
1 linguriță amestec za’atar (oregano, cimbru, semințe de susan prăjite, sumac, sare de mare)
câteva frunze de mentă proaspătă
câteva fire de mărar sau coriandru verde
lipii calde, pentru servit
Mod de preparare
Amesteci iaurtul cu sarea într-un bol. Tapetezi o sită cu tifon sau un prosop curat de bumbac și o așezi peste un bol adânc.
Torni amestecul de iaurt în sită și legi marginile tifonului. Lași la scurs la frigider 12 ore sau peste noapte, până obții o cremă densă, asemănătoare cu brânza tartinabilă.
Scoți labneh-ul într-un bol frumos. Faci o mică adâncitură la mijloc și torni uleiul de măsline. Presari za’atarul deasupra și adaugi frunzele de ierburi proaspete.




























