Lasagna cremoasă cu spanac şi ciuperci

Această lasagna cremoasă cu spanac şi ciuperci va deveni cu siguranţă preferata familiei tale, chiar dacă nu are carne. Are însă o grămadă de alte ingrediente proaspete şi delicioase, într-o combinaţie apetisantă.
Lasagna cremoasă cu spanac şi ciuperci - Ingrediente
9 foi lasagna 400 g ricotta 500 g spanac dezgheţat şi scurs 3 căni mozzarella răzuită 3/4 cană parmezan răzuit 2 linguri pătrunjel tocat
Pentru sos
1/4 cană unt
2 căţei usturoi, pisat
500 g ciuperci feliate
1 ceapă, tocată
1/4 cană făină
3 căni lapte, la temperatura camerei
1 linguriţă busuioc uscat
1/2 linguriţă oregano uscat
nucşoară
sare
piper
Lasagna cremoasă cu spanac şi ciuperci - Mod de preparare
Încingi focul. Pentru a face sosul, topeşti untul într-o tigaie la flacără medie. Adaugi usturoiul, ciupercile şi ceapa. Laşi pe foc, amesteci din când în când, 3-4 minute. Încorporează făina şi mai lasă 1 minut.
Apoi, treptat, încorporezi laptele şi laşi pe foc amestecând încontinuu, până se mai îngroaşă puţin, cam 2-3 minute. Pune busuioc, oregano şi nucşoară şi mai lasă 1 minut. Asezonează cu sare şi piper, după gust şi apoi, dă deoparte.
Într-o oală mare cu apă clocotită cu puţină sare, pregăteşti foile de lasagna potrivit instrucţiunilor de pe ambalaj. Împrăştie o cană din sosul de ciuperci pe fundul unei tăvi. Apoi, aşază 3 foi de lasagna, jumătate din cantitatea de ricotta, jumătatea din cea de spanac, 1 cană de mozzarella şi un sfert din cantitatea de parmezan. Repetă operaţiunea cu al doilea strat. Apoi, aşezi ultimele foi de lasagna, sos de ciuperci şi restul din tipurile de brânză.
Dă la cuptor pentru 35-45 de minute sau până se rumenşete pe margini. Lasă să se răcească 15 minute, garnisită cu pătrunjel, dacă vrei.
sursa: http://damndelicious.net/