Lasagna cu legume

lasagna cu legume jpeg

O multitudine de arome şi gusturi într-un singur fel de mâncare!

Ingrediente

50 g unt 2 linguri ulei 100 g făină 1 l lapte 400 g ardei gras 200 g vinete 200 g dovlecei 2 linguri ulei de măsline 400 g foi de lasagna 400 g roşii din conservă sare piper 100 g parmezan ras 140 g brânză tare rasă

Cum se prepară

Pentru sosul bechamel, se topeşte untul într-o tigaie, se adaugă făina, se căleşte puţin, după care se toarnă laptele treptat, amestecându-se continuu. Se lasă să fiarbă, la foc mic, circa 20 de minute, amestecându-se constant.Ardeii se coc, se pun în apă, se curăţă de pieliţă şi se taie fâşii groase. Se spală vinetele şi dovleceii şi se taie în felii de

1 cm. Se încinge uleiul de măsline într-o tigaie şi se prăjesc feliile de vinete şi de dovlecei pe ambele părţi.Se pun foi de lasagna pe fundul unui vas termorezistent, se adaugă roşii din conservă tocate mărunt, se continuă cu dovlecei, vinete şi ardei. Se condimentează cu sare, piper, după gust, se presară cu parmezan şi brânză, se toarnă sos bechamel şi se acoperă cu foi de lasagna. Se repetă această procedură până când toate ingredientele se epuizează. Se coace în cuptorul preîncălzit la 170° C pentru 30 de minute. Se serveşte caldă.