Lasagna cu linte roșie

Lasagna cu linte roșie este o alternativă sănătoasă, sățioasă și plină de gust la lasagna clasică cu carne. Perfectă pentru toți – de la vegetarieni la iubitori de mâncare gustoasă.

lasagna cu linte rosie jpg

Ingrediente

9-12 foi de lasagna uscate, fără fierbere

200 g linte roșie, uscată

1 ceapă mare

sare

piper

2 căței de usturoi

1 morcov

1 tulpină de țelină apio

2 linguri ulei de măsline

700 g roșii pasate

1 lingură pastă de roșii

1 linguriță oregano uscat

½ linguriță cimbru

600 ml apă sau supă de legume

Pentru sosul bechamel:

50 g unt

50 g făină

sare

piper

500 ml lapte

100 g brânză rasă (mozzarella, cheddar)

1 praf de nucșoară

50 g brânză rasă, pentru topping

Mod de preparare

Toci ceapa, usturoiul, morcovul și țelina. Călești legumele în ulei 5-7 minute până se înmoaie. Adaugi lintea, passata, pasta de roșii, condimentele și apa. Fierbi 25-30 de minute, până când lintea e moale și sosul s-a îngroșat.

Pentru sos, topești untul într-o cratiță, adaugi făina și amesteci 1-2 minute. Torni, treptat, laptele, amestecând continuu până se îngroașă. Adaugi brânza, condimentezi cu sare, piper și nucșoară. Amesteci până se topește.

Într-o tavă, pui un strat subțire de sos de linte, așezi foi de lasagna, apoi iar strat de linte, apoi puțin sos alb. Repeți straturile (3-4 rânduri), terminând cu sos alb și brânză rasă deasupra.

Acoperi tava cu folie de aluminiu și o dai la cuptorul preîncălzit. Coci 30 de minute acoperită, apoi încă 15 minute fără folie, până se rumenește. Lași lasagna 10 minute să se așeze înainte să o tai.