Lasagna cu spanac

lasagna spanac jpeg

Ne întoarcem întoatdeauna la dragul nostru spanac! Cu verdele lui intens cu bogatul conţinut de fier! Dacă nu mai ai idee de ce să găteşti lasagna cu spanac poate fi o idee perfectă!

Ingrediente

foi lasagna

Pentru sosul Bechamel 300 ml lapte 50 g făină 50 g unt piper sare Pentru umplutură 300 g spanac 2 căţei usturoi 1 ceapă mică 1 legătură mărar 50 g caşcaval ras 50 g telemea ulei sare piper unt, pentru uns

Mod de preparare

Faci mai întâi sosul, topind untul la foc domol, într-o oală mică. Adaugi făina treptat, amestecând cu telul, până obţii o consistenţă cremoasă. Laşi încă 1 minut, amestecând continuu, ca să nu facă cocoloaşe, apoi torni şi laptele, fierbinte, puţin câte puţin, şi învârţi în continuare. Pui un praf de sare şi unul de piper şi amesteci până se leagă. Dai deoparte să se răcească.

Decongelezi spanacul sau îl opăreşti, dacă e proaspăt. Îl laşi la scurs într-o sită şi apoi îl mărunţeşti sau îl dai prin blender. Cureţi şi tai mărunt ceapa şi mărarul. Într-o tigaie, încingi puţin ulei şi sotezi usturoiul, adaugi şi spanacul şi-l laşi să se înmoaie puţin. Pui ceapa şi mărarul, adaugi telemeaua sfărâmată, amesteci bine şi condimentezi cu sare şi piper.

Prepari foile de lasagna conform indicaţiilor de pe ambalaj. Ungi un vas termorezistent cu unt, torni puţin sos Bechamel, puţin spanac, foi de lasagna pe toată suprafaţa, apoi sos, spanac şi iar foi până când termini ingredientele. Ultimul strat trebuie să fie de foi. Sosul Bechamel rămas îl amesteci cu jumătate din caşcavalul ras şi îl torni peste lasagna. Dai la cuptor 40 de minute sau până observi că s-a rumenit la suprafaţă. Serveşti cu restul de caşcaval ras deasupra.