Lasagna cu spanac și ștevie

lasagna cu spanac si stevie jpg

Lasagna se pregăteşte repede, este gustoasă, iar umpluturile pot fi diverse. Dacă nu ai idee de ce să găteşti lasagna cu spanac și ștevie poate fi o idee perfectă.

Ingrediente

foi de lasagna

300 ml lapte

50 g unt

piper

sare

200 g spanac

200 g ștevie

2 căței de usturoi

1 ceapă

1 legătură mărar

50 g cașcaval ras

50 g telemea rasă grosier

ulei unt, pentru uns

Mod de preparare

Prepari sosul Bechamel, topind untul la foc mic într-o oală. Adaugi făina treptat,

amestecând cu telul, până obții o consistență cremoasă. Lași pe foc încă 1 minut, amestecând continuu pentru a evita formarea de cocoloașe. Torni și laptele fierbinte treptat, amestecând. Pui un praf de sare și unul de piper, apoi dai deoparte la răcit.

Opărești trufandalele și le lași la scurs într-o sită, apoi le mărunțești în blender.

Cureți și toci ceapa și mărarul.

Într-o tigaie, încingi puțin ulei și sotezi usturoiul, adaugi spanacul și-l lași să se înmoaie. Pui ceapa și mărarul, adaugi brânza și condimentezi cu sare și piper, amestecând.

Prepari foile de lasagna conform indicațiilor de pe ambalaj. Ungi un vas termorezistent cu unt, torni puțin sos Bechamel, puțin spanac, foi de lasagna pe toată suprafața, apoi iar sos, spanac și foi până termini compoziția. Ultimul strat trebuie să fie de foi.

Sosul Bechamel rămas îl amesteci cu jumătate din cașcavalul ras și îl torni peste lasagna. Dai la cuptor 40 de minute sau până s-a rumenit la suprafață. Servești cu restul de cașcaval deasupra. Poți orna cu busuioc proaspăt.