Lasagna cu spanac și ștevie

Lasagna se pregăteşte repede, este gustoasă, iar umpluturile pot fi diverse. Dacă nu ai idee de ce să găteşti lasagna cu spanac și ștevie poate fi o idee perfectă.
Ingrediente
foi de lasagna
300 ml lapte
50 g unt
piper
sare
200 g spanac
200 g ștevie
2 căței de usturoi
1 ceapă
1 legătură mărar
50 g cașcaval ras
50 g telemea rasă grosier
ulei unt, pentru uns
Mod de preparare
Prepari sosul Bechamel, topind untul la foc mic într-o oală. Adaugi făina treptat,
amestecând cu telul, până obții o consistență cremoasă. Lași pe foc încă 1 minut, amestecând continuu pentru a evita formarea de cocoloașe. Torni și laptele fierbinte treptat, amestecând. Pui un praf de sare și unul de piper, apoi dai deoparte la răcit.
Opărești trufandalele și le lași la scurs într-o sită, apoi le mărunțești în blender.
Cureți și toci ceapa și mărarul.
Într-o tigaie, încingi puțin ulei și sotezi usturoiul, adaugi spanacul și-l lași să se înmoaie. Pui ceapa și mărarul, adaugi brânza și condimentezi cu sare și piper, amestecând.
Prepari foile de lasagna conform indicațiilor de pe ambalaj. Ungi un vas termorezistent cu unt, torni puțin sos Bechamel, puțin spanac, foi de lasagna pe toată suprafața, apoi iar sos, spanac și foi până termini compoziția. Ultimul strat trebuie să fie de foi.
Sosul Bechamel rămas îl amesteci cu jumătate din cașcavalul ras și îl torni peste lasagna. Dai la cuptor 40 de minute sau până s-a rumenit la suprafață. Servești cu restul de cașcaval deasupra. Poți orna cu busuioc proaspăt.