Legume gratinate

legume gratinate jpeg

Vinete, dovlecel şi roşii! O combinaţie de arome, gusturi şi culori într-o farfurie!

Ingrediente

1 vânătă 1 dovlecel 4 roşii 2 ardei graşi 5 căţei usturoi 2 ouă 200 g smântână 150 g mozzarella sare piper ulei 1 praf ardei iute câteva frunze de busuioc

Mod de preparare

Speli, cureţi şi tai legumele astfel: vânăta şi dovlecelul rondele, iar roşiile şi ardeii felii. Dai rondelele de vânătă cu sare şi le laşi 30 de minute, le speli şi le ştergi.

Ungi cu ulei o tavă, presari în ea usturoiul zdrobit şi feliile de ardei, apoi aşezi dovlecelul, roşiile şi vânăta intercalate, presari sare, piper şi brânza tăiată mărunt.

Acoperi cu folie de aluminiu şi dai la cuptorul încins 10-15 minute, scoţi folia, torni smântâna amestecată cu ouăle bătute şi mai ţii încă 20 de minute. Serveşti legumele presărate cu praf de ardei iute şi frunze de busuioc.