Legume gratinate

Legumele sunt mereu surprinzătoare în bucătărie. Şi îşi oferă o grămadă de posibilităţi de a găti în diverse feluri. Iată numai unul.
Ingrediente
3 cartofi 2 morcovi potriviţi 1 broccoli 200 g file pangasius 1 conopidă mică 2 căţei de usturoi 1 ceapă potrivită 4 linguri ulei 100 ml supă de legume 100 ml lapte 2 ouă 50 g brânză telemea verdeaţă pentru decor sare piper
Preparare
Fierbi cartofii cu tot cu coajă în apă cu sare, scurgi apa, îi cureţi şi îi tai cuburi. Fierbi separat broccoli şi conopida în apă cu sare şi le desfaci în bucheţele. Cureţi morcovii şi îi tai felii groase. Aşezi toate legumele într-un vas termorezistent uns cu ulei, adaugi ceapa tăiată felii sau rondele peştele bucăţi şi usturoiul zdrobit. Condimentezi totul cu sare şi piper, după gust, stropeşti cu ulei, adaugi supa de legume, laptele amestecat cu ouăle şi brânza şi introduci vasul la cuptor pentru circa 40 de minute. Le serveşti calde sau reci, garnisite cu verdeaţă.