Legume la cuptor cu brânză şi smântână

mancare de legume la cuptor cu branza si smantana jpeg

Să ne revenim puţin după festinurile culinare cu sărmăluţe, tobă, caltaboş şi fripturi de porc cu o porţie de legume la cuptor cu brânză şi smântână. Este perfect pentru că urmează o altă perioadă grea pentru bilă şi ficat cu meniul de Revelion. Deci această mâncare de legume la cuptor cu brânză şi smântână este binevenită.

Legume la cuptor cu brânză şi smântână - Ingrediente (1 tavă)

1 conopidă 750 g cartofi 3 morcovi 1/2 varză 2 cepe 100 g brânză rasă 500 ml lapte 250 g smântână 6 ouă sare piper alb măcinat 1 vârf de cuţit nucşoară pătrunjel verde pentru decor

Legume la cuptor cu brânză şi smântână - Mod de preparare

Cartofii se fierb în apă cu puţină sare. După ce se răcesc, se curăţă de coajă şi se taie felii groase. Conopida se desface bucheţele şi se fierbe împreună cu morcovii 5 minute în apă cu sare, după care morcovii se taie felii mai groase. Varza se toacă mărunt şi se opăreşte în apă cu sare 5 minute. Legumele se lasă să se scurgă şi să se răcească, după care se amestecă cu brânza şi ceapa tăiată julien. Se amestecă laptele cu smântâna, se adaugă ouăle, nucşoara, sare şi piper, după gust. Se pun legumele într-un vas uns şi se introduc la cuptor pentru 40 de minute. După 10 minute, se scoate vasul şi se toarnă amestecul de lapte. Se servesc calde, decorate cu pătrunjel verde.