Legume la cuptor cu sos alb

Înainte de a începe să găteşti această reţetă, ţine cont de câteva sfaturi de care trebuie să ţii cont în general: nu se vor combina niciodată legumele calde pentru salată cu cele reci, ca să nu se altereze, iar morcovul şi ceapa se vor rumeni frumos dacă se va adăuga puţin zahăr în uleiul folosit la sotare.
Ingrediente
500 g broccoli 3 cartofi 3 roşii 2 linguri făină 3 linguri margarină 150 g caşcaval de post ras sare piper ulei
Mod de preparare
Desfaci făina în 250 ml de apă, fierbi pe foc mic până se îngroaşă, adaugi margarina, pui sare şi piper, după gust, şi obţii un sos alb, de post. Cât este fierbinte, adaugi jumătate din caşcaval. Fierbi cartofii în coajă, îi decojeşti şi îi tai rondele. Broccoli îl tai felii, îl opăreşti 2-3 minute în apă clocotită cu sare şi îl scurgi. Speli roşiile şi le tai felii mai groase. Într-o formă mică unsă cu ulei torni sosul alb şi aşezi alternativ feliile de cartof, de roşii şi de broccoli. Presari restul de caşcaval ras printre legume şi dai totul la cuptor pentru 40 de minute.