Legume la cuptor cu sos vinaigrette

Legume la cuptor cu sos vinaigrette jpeg

Aceasta este o garnitură delicioasă şi incredibil de simplă. Legumele sunt perfecte pentru orice ocazie, iar sosul vinaigrette le dau un gust aparte.

Legume la cuptor cu sos vinaigrette – Ingrediente

500 g varză de Bruxelles 500 g cartofi 2 cepe roşii 2 crenguţe rozmarin 1 căţel de usturoi 180 ml ulei de măsline zeama de la ½ lămâie 2 linguri muştar de Dijon 1 lingură sirop de arţar (dacă nu ai, îl înlocuieşti cu miere) sare piper pătrunjel, pentru decor

Legume la cuptor cu sos vinaigrette – Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul la 200 de grade Celsius. Tai verzele de Bruxelles în jumătăţi, tai cartofii cubuleţe, tai ceapa roşie în sferturi sau bucăţi mai mari, toci rozmarinul şi pătrunjelul, apoi mărunţeşti usturoiul.

Amesteci într-un castron mare varza de Bruxelles, cartofii, ceapa şi rozmarinul cu uleiul de măsline şi pui sare şi piper, după gust. Muţi legumele pe o tavă încăpătoare, tapetată cu folie de aluminiu, şi le aşezi într-un singur strat. Le dai la cuptor aproximativ 20-30 de minute, până se pătrund şi se caramelizează.

Între timp, amesteci sau omogenizezi la blender zeama de lămâie cu muştarul, usturoiul şi siropul de arţar. Adaugi încet, încet uleiul de măsline, până când capătă aspectul unei emulsii. Aşezi legumele pe un platou sau o farfurie şi le stropeşti cu sosul vinaigrette. La final, le decorezi cu pătrunjel tocat.

Sursa + foto: kitchenstories.io