Maghmour libanez

Maghmour libanez estev 0 mâncare reconfortantă, poate fi servită caldă sau rece, ca fel principal sau garnitură. Este o alternativă sănătoasă la tocănițele clasice.

maghmour libanez jpg

Ingrediente

1 vânătă mare

1 ceapă mare

2 căței de usturoi

1 conservă de roșii cuburi

1 conservă de năut fiert

2 linguri ulei de măsline

1 linguriță boia dulce

½ linguriță scorțișoară

sare

piper

150 g iaurt grecesc, pentru servire

frunze de mentă proaspătă, pentru decor

1 lingură pastă de rodie

Mod de preparare

Cureți vânăta, o speli și o tai rondele. Tai ceapa julien.

Încingi uleiul într-o tigaie adâncă, călești ceapa și usturoiul 2-3 minute, până devin aurii.

Adaugi feliile de vânătă și le gătești 7-8 minute, amestecând des, până când încep să se înmoaie și se rumenesc ușor.

Pui boiaua, scorțișoara, roșiile din conservă și năutul scurs. Amesteci bine și lași să fiarbă la foc mic 12-15 minute, până când vinetele sunt complet fragede, iar sosul s-a îngroșat.

Asezonezi cu sare, piper și un strop de pastă de rodie.

Servește maghmourul cald, cu o lingură generoasă de iaurt grecesc deasupra și frunze proaspete de mentă.