Mâncare de conopidă cu busuioc

Dacă îţi mai rămâne ceva conopidă după ce ai pus la murat te poţi gândi şi la prepararea unei astfel de reţete.
Ingrediente
1 kg conopidă 4 roşii 2 linguri pastă tomate 2 cepe 2 ardei graşi 2 linguri ulei 1/2 linguriţă busuioc uscat frunze de busuioc pentru decor sare piper
Mod de preparare
Speli conopida, o desfaci bucheţele şi o pui în apă cu sare pentru 10 minute. Ceapa o toci şi o pui la călit în ulei, adaugi ardeii tocaţi mărunt şi laşi până se înmoaie. Adaugi bucheţelele de conopidă, roşiile tăiate în patru şi mai laşi să fiarbă 10 minute. Mai pui apă dacă scade. Torni pasta de tomate, busuiocul uscat, sare, piper şi mai dai în câteva clocote. Mâncarea se serveşte caldă, decorată cu frunze de busuioc.