Mâncare de dovlecei, de post

mancare de dovlecei jpeg

Dovleceii sunt foarte bogaţi în apă, însă pulpa lor conţine şi cantităţi mari de vitamina B9, vitamina A, fosfor şi potasiu. În zilele de post, încearcă o reţetă de mâncărică cu legume, foarte săţioasă.

De ce ai nevoie de a pregăti mâncare de dovlecei, de post

2 dovlecei, tăiaţi rondele

2 căţei de usturoi, pisaţi

praz, după gust

5-6 roşii cherry

sare, după gust

piper, după gust

cimbru, după gust

zeama de la 1 lămâie

coaja rasa de la 1 lămâie

oregano, după gust

pătrunjel, după gust

2-3 linguri ulei de măsline

Cum pregăteşti mâncarea de dovlecei

Încălzeşti cuptorul la 190 de grade. Într-un mojar, omogenizeazi usturoiul, sarea, cimbrul, coaja de lămâie, oregano şi piper, până se formează o pasta. Amesteci dovlecelul şi roşiile feliate, într-un bol, apoi adaugi condimentele, praz şi zeama de lămâie.

Pui conţinutul într-o tavă, unsă cu puţin ulei, şi torni restul peste legume. Acoperi cu o folie de aluminiu şi dai la cuptor aproximativ 30 de minute. Serveşti cu pătrunjel tocat pe deasupra, după gust.

Sursa http://www.phamfatale.com