Mâncare de dovlecei, de post

Dovleceii sunt foarte bogaţi în apă, însă pulpa lor conţine şi cantităţi mari de vitamina B9, vitamina A, fosfor şi potasiu. În zilele de post, încearcă o reţetă de mâncărică cu legume, foarte săţioasă.
De ce ai nevoie de a pregăti mâncare de dovlecei, de post
2 dovlecei, tăiaţi rondele
2 căţei de usturoi, pisaţi
praz, după gust
5-6 roşii cherry
sare, după gust
piper, după gust
cimbru, după gust
zeama de la 1 lămâie
coaja rasa de la 1 lămâie
oregano, după gust
pătrunjel, după gust
2-3 linguri ulei de măsline
Cum pregăteşti mâncarea de dovlecei
Încălzeşti cuptorul la 190 de grade. Într-un mojar, omogenizeazi usturoiul, sarea, cimbrul, coaja de lămâie, oregano şi piper, până se formează o pasta. Amesteci dovlecelul şi roşiile feliate, într-un bol, apoi adaugi condimentele, praz şi zeama de lămâie.
Pui conţinutul într-o tavă, unsă cu puţin ulei, şi torni restul peste legume. Acoperi cu o folie de aluminiu şi dai la cuptor aproximativ 30 de minute. Serveşti cu pătrunjel tocat pe deasupra, după gust.
Sursa http://www.phamfatale.com