Mâncare de fasole
Nouă ni s-a făcut poftă de o mâncare de fasole. Iată şi reţeta:
Ingrediente
500 g fasole uscată, cu bobul mare
3 cepe
2 morcovi
4 căței de usturoi
1 lingură bulion
200 g bacon
sare și piper, după gust
1/2 linguriță usturoi granulat
1 linguriță boia dulce
1/2 linguriță curry
pătrunjel tăiat, pentru servit
Mod de preparare
Speli fasolea și o lași în apă rece cel puțin 2 ore. Schimbi apa și o pui la fiert pe foc mic.
Separat, așezi pe foc un alt vas cu apă pe care o fierbi.
După ce fasolea a dat câteva clocote, arunci apa și o torni pe cea fierbinte din celălalt vas. O lași la fiert, acoperită.
Separat, într-o tigaie, pui baconul tăiat, amesteci tot timpul să se topească grăsimea și adaugi, pe rând, ceapa tăiată fin, morcovul curățat și făcut cubulețe, usturoiul feliat, amesteci și pui sare și piper. Lași câteva minute și pui bulionul, apoi răstorni totul în vasul în care fierbe fasolea.
Presari curry, usturoiul granulat și boiaua. Lași încă 10-15 minute, ca să se combine aromele, și dai vasul de pe foc.
Servești fasolea decorată cu pătrunjel proaspăt, tăiat.