Mâncare de linte şi quinoa

mancare de linte si quinoa jpeg

Quinoa făcea parte din hrana de bază a incaşilor. Cu 1.000 de ani înainte de Hristos, populaţiile indigene ale Americii de Sud o apreciau pentru proprietăţile ei regeneratoare. Asta, pentru că seminţele de quinoa sunt o sursă excelentă de proteine, fiind un ingredient obligatoriu în dieta vegetariană. Seminţele sunt bogate în fibre, bune pentru digestie şi pentru un bun echilibru al glicemiei.

Ingrediente (4-5 porţii)

250 g linte

150 g quinoa

1 morcov

3-4 căţei de usturoi

½ ardei gras

2 roşii

1 ceapă

sare

ulei

coriandru

Mod de preparare

Cureţi şi tai mărunt legumele, apoi le căleşti în puţin ulei. Când au început să-şi schimbe culoarea, adaugi lintea şi quinoa. După câteva minute, stingi cu apă, cât să le acopere, adaugi roşiile date prin răzătoare, sare şi piper şi le laşi să fiarbă, la foc mic. Când sunt gata, le muţi într-un vas termorezistent, uns cu puţin ulei şi le dai la cuptor 10-15 minute. Serveşti cu coriandru proaspăt.