Mâncare de mazăre cu morcovi

Mazărea este mai uşor de digerat decât fasolea şi cerealele şi este complet lipsită de alergeni.
Ingrediente
5 morcovi
400 g boabe de mazăre
1 ceapă
1 lingură unt
1 lingură ulei
sare
piper
100 ml smântână pentru gătit
Mod de preparare
Speli morcovii, îi cureți și îi tai cubulețe.
Speli mazărea și o pui la fiert în apă clocotită cu sare, 10-15 minute, o scurgi bine, dar păstrezi apa.
Într-o tigaie încăpătoare, torni uleiul, adaugi untul, amesteci, iar când s-a topit, pui ceapa tăiată cubulețe, sare și piper, după gust. Când ceapa devine sticloasă, adaugi morcovii, amesteci și torni din apa în care a fiert mazărea. Lași să se înmoaie ușor, apoi răstorni și mazărea, dacă este nevoie mai torni puțină apă de la mazăre.
După ce s-au înmuiat legumele, torni smântâna și mai fierbi aproximativ 15 minute. Dai deoparte și poți servi.