Mâncare de năut
Mâncarea de năut este bogată în proteine și fibre, perfectă pentru o masă hrănitoare.
Ingrediente
2 conserve năut fiert
1 ceapă
2 căței de usturoi
1 conservă roșii tocate în suc propriu
3 linguri ulei de măsline
1 linguriță boia dulce
1/2 linguriță chimen
1 frunză de dafin
sare
piper
pătrunjel proaspăt
1 ardei iute, murat
lămâie
500 ml apă sau supă de legume
Mod de preparare
Călești ceapa tocată până devine aurie. Adaugi usturoiul zdrobit și boiaua, amestecând pentru a elibera aromele. Pui roșiile tocate și frunza de dafin, torni supa de legume sau apa, adaugi chimenul, sarea, piperul și ardeiul iute, și lași să fiarbă la foc mic 10 minute.
Adaugi năutul în sos și lași să fiarbă încă 15-20 de minute, până când sosul scade și se îngroașă. Scoți frunza de dafin și presari pătrunjel tocat înainte de servire.