Mâncare de spanac cu mazăre şi Kale – Reţeta lui Jamie Oliver

Mancare de spanac cu mazare jpeg

Acest preparat pe care îl recomandă Jamie Oliver se numeşte Shakshuka şi este o specialitate a bucătăriei nord-africane şi a celei evreieşti. În mod tradiţional, Shakshuka se prepară din ouă, într-un sos de roşii, ardei iute şi ceapă. Varianta pe care ţi-o prezentăm mai jos conţine mazăre, spanac şi varză Kale neagră (cavolo nero).

Mâncare de spanac cu mazăre şi Kale – Ingrediente

4 cepe verzi 1 căţel de usturoi 1 linguriţă chimion (seminţe) 2 linguriţe seminţe de coriandru 1 linguriţă oregano uscat ulei 100 g varză Kale neagră ½ lămâie 100 g spanac baby 50 g mazăre congelată 4 ouă mari ½ legătură mentă ½ legătură mărar 40 g brânză feta sare piper negru măcinat

Mod de preparare

Cureţi şi toci ceapa şi usturoiul. Într-o tigaie mare, prăjeşti seminţele de chimion şi pe cele de coriandru, 1-2 minute, până se rumenesc. Le muţi într-un mojar şi le pisezi cu un pistil, împreună cu oregano şi 1 praf de sare grunjoasă, până obţii o compoziţie fină.

Adaugi o cantitate generoasă de ulei în tigaie şi căleşi ceapa şi usturoiul la foc mediu spre mic, până se înmoaie şi capătă o culoare aurie. Adaugi amestecul de condimente din mojar, amesteci şi mai ţii pe foc încă 1 minut.

Tai şi atunci cozile şi tijele de la varza Kale neagră, iar frunzele le toci grosier. Le adaugi în tigaie cu zeama de lămâie şi amesteci până scade volumul frunzelor.

Adaugi spanacul şi mazărea, condimentezi cu sare şi piper, după gust, apoi amesteci şi mai căleşti legumele 2-3 minute, până când spanacul este sotat.

Spargi ouăle în tigaie şi le laşi să se prăjească 2-3 minute, apoi acoperi cu un capac. Condimentezi gălbenuşurile cu sare şi piper.

Alegi şi toci frunzele de mentă şi mărarul, apoi presari verdeaţa peste ouă. Fărâmiţezi brânza feta peste ingredientele din tigaie şi serveşti mâncarea imediat.

Sursa + foto: www.jamieoliver.com

www.jamieoliver.com