Mâncare picantă cu roşii şi ardei

mancare picanta cu rosii si ardei jpeg

Delicioase şi pline de savoare, „bucălatele roşioare” te îndeamnă să le foloseşti în reţete gustoase şi variate. Avem o idee pentru toate gusturile!

Ingrediente

2 fire de ceapă verde 3-4 căţei de usturoi 500 g roşii bine coapte 1 ardei gras roşu 1 ardei gras galben 1 ardei gras verde 100 g măsline negre 2 linguri ulei busuioc uscat sare piper

Preparare

Tai ceapa şi usturoiul mărunt, le căleşti uşor în uleiul bine încins şi două linguri de apă, apoi adaugi ardeii curăţaţi de seminţe şi tăiaţi bucăţi potrivite. Laşi să fiarbă 10 minute.Opăreşti roşiile, le clăteşti cu apă rece şi le cureţi de pieliţe, apoi le tai felii groase şi le adaugi peste res­tul legumelor. Adaugi măslinele, cu sau fără sâmburi, condimentezi cu sare, busuioc şi piper şi laşi să fiarbă totul, la foc mic, circa 20 de minute. Legumele trebuie să fie bine pătrunse, dar să rămână cât mai în­tregi, pentru a avea un aspect plăcut. Se consumă caldă sau rece.