Mâncare picantă de cartofi

mancare picanta de cartofi jpeg

Ideile noastre cu mâncăruri pe bază de cartofi nu sunt salvatoare numai în zilele de post. Ele pot fi consumate în orice zi, fie la prţnz, fie la cină.

Ingrediente (6 porţii)

1,5 kg cartofi 3 linguri ulei 2 fire de praz (partea albă) 1 ardei gras verde 1 ardei iute uscat 1 linguriţă boia dulce 1 lingură pastă de tomate 2 căţei de usturoi 2 foi de dafin sare piper

Preparare

Cureţi cartofii de coajă, îi speli şi-i tai felii groase. Tai rondele subţiri prazul, ardeiul gras cubuleţe, iar pe cel iute îl pisezi.Căleşti în ulei bine încins prazul împreună cu ardeiul gras până se înmoaie. Adaugi boiaua, frunzele de dafin, sare şi piper, după gust, amesteci bine şi adaugi imediat cartofii. Acoperi cu apă caldă (sau cu supă de legume) şi laşi să fiarbă, la foc mic, sub capac, circa 20 de minute, până se înmoaie cartofii.

Adaugi usturoiul tocat mărunt, ardeiul iute pisat, pasta de tomate şi potriveşti gustul de sare, dacă mai este nevoie. După 5 minute stingi focul şi laşi tocăniţa acoperită 10 minute să se aromatizeze, apoi o serveşti însoţită de murături sau salată verde cu ceapă.