Mâncărică cu usturoi

Pentru cei care s-au săturat de carne, este momentul potrivit pentru o mâncărică de legume cu usturoi. Încearcă şi te vei convinge!
Ingrediente
4 vinete potrivite
2 dovlecei
4 roşii
6 căţei de usturoi
300 g caşcaval
1 linguriţă busuioc uscat
3 linguri ulei măsline
sare
piper
Mod de preparare
Speli vinetele şi dovleceii, îi tai felii, îi sărezi şi îi pui la scurs pentru 10 minute. Roşiile le speli şi le tai felii, iar usturoiul îl pisezi şi-l amesteci cu puţină apă. Într-un vas termorezistent uns cu ulei, aşezi feliile de vinete, alternând cu cele de dovlecei şi cu cele de roşii.
Presari busuiocul peste ele, stropeşti cu ulei de măsline, pui piper, sare şi mujdeiul. Razi caşcavalul, îl presari peste vinete şi bagi mâncarea la cuptor pentru 20 de minute. O serveşti caldă.