Mâncărică de linte

1 mancare de linte jpg jpeg

Lintea este o bună proteină vegetală, înrudită cu fasolea şi chiar fierbe mai repede, iar gustul e la fel de bun! Încearcă această reţetă!

De ce ai nevoie ca să găteşti mâncărică de linte:

2 căni linte 1 ardei gras 2 cepe 2 morcovi 1 ardei iute 250 ml suc de roşii 2-3 căţei de usturoi ½ linguriţă boia dulce sare piper ulei pătrunjel

Speli în mai multe ape lintea şi o laşi la înmuiat 10 minute, apoi o scurgi. Căleşti în ulei încins cepele, morcovii, ardeiul gras şi usturoiul, tăiate mărunt. Adaugi lintea, apă cât să le acopere şi le laşi să fiarbă 20-25 de minute, amestecând din când în când. Spre final, pui sucul de roşii, ardeiul iute şi boiaua. Presari sare şi piper, după gust. Mai laşi să fiarbă, până scade sosul. O poţi servi presărată cu pătrunjel tăiat.