Mâncărică de orez cu castraveţi (de post)

Mai sunt doar trei zile de post. Iată încă o propunere culinară pe care o puteţi prepara în această scurtă perioadă care a mai rămas până la Crăciun - mâncărică de orez cu castraveţi (de post).
Ingrediente (2 porţii)
100 g orez
1 morcov
1 ceapă
1 castravete de seră
2 linguri bulion de rosii
Mod de preparare
Tai ceapa mărunt şi o căleşti în ulei. Adaugi orezul spălat, ames teci şi laşi 5 minute pe foc după care pui şi morcovul ras. Adaugi castraveţii muraţi tăiaţi rondele şi bine scurşi, torni apă cât să acopere totul şi dai la cuptor.
După 20 de minute, adaugi bulionul de roşii desfăcut în puţină apă şi laşi la cuptor să fiarbă în continuare. Serveşti această mâncărică de orez cu castraveţi cat este calda.
Citiţi şi :
Ciorba poloneza de marar si castraveti murati