Mâncărică grecească de spanac

Este un preparat tradițional delicios, sănătos și foarte simplu de făcut. Mâncărică grecească de spanac este un fel de mâncare de post, dar poate fi servit și cu brânză feta.

mancarica greceasca de spanac jpg

Ingrediente

500 g spanac

100 g orez

1 ceapă albă

4 căței usturoi

1 legătură de ceapă verde

1 lămâie, coajă şi zeamă

1/2 legătură mărar

100 ml vin alb sec

300 ml supă de legume

2 linguri ulei

sare

piper

Mod de preparare

Speli bine spanacul, îi tai nervurile și cozile, apoi îl opărești 4 minute în apă clocotită cu sare. Îl scoți și îl tai mărunt.

Speli orezul în mai multe ape.

Speli și tai cepele mărunt și zdrobești cățeii de usturoi.

Încingi uleiul, adaugi ceapa, sare și piper, după gust, amesteci și răstorni orezul. Ții câteva minute și torni vinul, amesteci și lași să fiarbă, apoi torni supa de legume sau apă. Ții la foc mic acoperit 15 minute, apoi răstorni spanacul, coaja rasă de lămâie și zeama, usturoiul și ții pe focul mic, amestecând constant, până scade lichidul.

Servești spanacul decorat cu mărar tăiat fin.