Mazăre cu cartofi și sos alb
Fie că o servești ca fel principal vegetarian sau ca garnitură la un grătar de duminică, această mâncare este un adevărat răsfăț.

Ingrediente
400 g mazăre
4 cartofi noi
2 morcovi
1 ceapă
300 ml smântână pentru gătit
2 linguri ulei
supă de legume
sare
piper
Mod de preparare
Cureți mazărea și o speli bine, apoi speli cartofii și îi tai cuburi. Speli și tai ceapa cubulețe, iar morcovii îi dai prin răzătoare.
Încingi uleiul, pui ceapa și morcovii, amesteci, presari sare și piper, după gust și le călești până când ceapa devine sticloasă. Adaugi mazărea și cartofii, torni supă de legume doar atât cât să fie totul acoperit și fierbi sub capac 10-15 minute. Amesteci din când în când.
Iei puțin sos din cratiță și pui peste smântână, omogenizezi bine și torni smântâna, în fir subțire, amestecând continuu. Lași la fiert încă 10 minute, ca să se combine aromele, apoi dai de pe foc.