Mazăre cu sos alb şi mărar

mazare cu sos alb marar jpeg

Aveţi poftă de un preparat săţios şi gustos, dar şi foarte uşor de gătit? Vă recomandăm să încercaţi mazăre cu sos alb şi mărar, un preparat ce va fi apreciat de întreaga familie. Iată ce ingrediente sunt necesare pentru această reţetă, dar şi cum se prepară:

Ingrediente pentru mazăre cu sos alb şi mărar:

- 800 de grame de mazăre congelată (se poate folosi şi mazăre la conservă, în această situaţie aveţi nevoie de două conserve mari), - 2 cepe albe, - 1 ceapă roşie, - 2 linguri de făină, - 250 de ml de lapte, - 4-5 linguri de ulei de măsline, -  1 legatura mărar  - 50 g unt, - 1 linguriţă de vegeta, - puţin zahăr (cel mult 1 linguriţă).

Mazăre cu sos alb şi mărar – metoda de preparare:

Înainte de a ne pregăti să gătim mazărea cu sos alb şi mărar, trebuie să o decongelăm (dacă am optat pentru această variantă). Apoi, punem mazărea într-o sită şi o clătim bine într-un jet de apă rece (chiar dacă aţi ales mazăre la conservă este indicat să faceţi acest lucru). Spălăm ceapa, o tocăm şi o punem în crăticioara în care preparăm mâncarea de mazăre cu sos alb şi mărar, împreună cu uleiul, o linguriţă rasă de sare şi untul.

După ce se rumeneşte ceapa, adăugăm mazărea. Lăsăm cinci minute şi apoi punem peste compoziţie jumătate de litru de apă călduţă şi vegeta. Adăugăm zahărul şi lăsăm să fiarbă la foc mediu (crăticioara trebuie să fie acoperită cu un capac) în jur de 35-45 de minute.

Când au fiert boabele de mazăre şi apa a scăzut, punem cele două-trei linguri de făină (făina trebuie amestecată înainte cu patru-cinci linguri de apă rece) şi laptele dulce. Adăugăm şi mărarul tocat fin şi mai lăsăm pe foc încă cinci-şapte minute. În tot acest timp, trebuie să mestecăm în cratiţă ca să ne asigurăm că sosul nu se va lipi de crăticioară.

Mâncarea de mazăre cu sos alb şi mărar poate să fie servită cu salată de varză roşie sau cu murături.

Poftă bună!

sursa foto: allrecipes.com