Minestrone cu parmezan

minestrone cu parmezan jpeg

O reţetă venită din însorita Italie special pentru voi şi pentru a vă face o bucurie în această zi.

Ingrediente (6 porţii)

1 morcov 1 păstârnac 1 ţelină 2 ardei graşi roşii 2 ardei graşi verzi 2 cartofi 1 dovlecel 1 mână fasole boabe 1 ceapă 2 linguri pastă de tomate 100 g mazăre ulei 100 g fasole verde 1-2 linguri parmezan sare piper pătrunjel

Cum se prepară

Speli rădăcinoasele, le cureţi, le toci mărunt şi le pui la fiert. După aproximativ 15 minute adaugi, pe rând, ardeii tocaţi mărunt, fasolea boabe, cartofii tăiaţi cubuleţe şi laşi la fiert.

Separat, încingi ulei într-o tigaie şi căleşti ceapa tocată mărunt, pasta de tomate, pui sare şi piper şi laşi până devine sticloasă. Între timp, în oala cu supă pui fasolea verde, dovlecelul, mazărea şi laşi să fiarbă.

Torni peste legumele din oală ceapa călită cu bulion, dacă consideri că e cazul potriveşti de sare şi piper, şi opreşti focul. Serveşti supa cu pătrunjel proaspăt tocat şi cu parmezan ras sau tăiat feliuţe.