Morcovi cu sos picant şi miere, la cuptor
Poate te-ai săturat de clasicele garnituri de legume şi vrei să încerci un preparat mai picant. Noi îţi recomandăm această reţetă de morcovi cu sos picant şi miere, la cuptor, care pot fi mâncaţi alături de diverse preparate din carne.
Ingrediente
900 g morcovi, curăţaţi şi tăiaţi rondele mai groase 1 lingură de miere 1 lingură de sos picant sau sos de chili sare, după gust piper, după gust 1 lingură ulei verdeaţă, opţional
Mod de preparare
Preîncălzeşti cuptorul la 200 de grade Celsius. După ce ai spălat şi ai tăiat morcovii, îi pui într-un vas cu compoziţia de miere, sos picant, sare, piper şi ulei. Îi amesteci bine, ca să se acopere uniform cu sosul, îi aranjezi într-o tavă de copt într-un singur strat şi îi dai la cuptorul preîncălzit până se înmoaie, aproximativ 15-20 de minute. La jumătatea intervalului, întorci rondelele şi pe partea cealaltă.
Pont: nu turna excesul de miere şi sos iute în tava de copt, deoarece se va arde. Păstrează combinaţia de sosuri şi toarn-o peste morcovii copţi, înainte să-i serveşti. Dacă vrei, toci puţin pătrunjel proaspăt la final.
Sursa + foto: closetcooking.com
Friptură de vită cu morcovi şi mentă
Friptură de vită cu morcovi şi mentă
Rulouri din piept de curcan în foitaj cu piure de morcovi şi ţelină
Rulouri din piept de curcan în foitaj cu piure de morcovi şi ţelină
Cea mai bună salată de morcovi şi nuci (energie)
Cea mai bună salată de morcovi şi nuci (energie)