Omletă cu fasole verde

Omleta este felul de mâncare în care poţi să combini orice fel de legume sau timp de carne doreşti. Varianta noastră: omletă cu fasole verde.
Dificultate mică Preparare 30' Pentru 2 porţii
Ingrediente
350 g fasole verde
3 ouă
3 linguri smântână groasă
2 linguri telemea de oaie rasă
20 g unt
sare
piper
Mod de preparare
Cureţi fasolea, o speli, o rupi bucăţi de circa 2 cm şi o opăreşti 3-4 minute în apă cu sare. Strecori păstăile de apa în care au fost opărite şi le aşezi într-o tigaie cu unt încins. Le sotezi 1-2 minute, având grijă să nu se ardă.
Separat, baţi ouăle cu brânza rasă, adaugi smântâna, sare şi piper, după gust, apoi torni peste fasole şi laşi să se rumenească sub capac. Când ouăle capătă aspectul omletei, îndepărtezi
capacul şi transferi omleta pe un platou cald.
O poţi servi garnisită cu felii de roşii şi frunze de busuioc verde.