Omletă cu urzici şi caşcaval
Această omletă mare poate fi un mic dejun excelent sau un prânz rapid, servită alături de o salată.
De ce ai nevoie ca să faci omletă cu urzici şi caşcaval:
200 g urzici
sare, după gust
2 linguri de apă
6 ouă
50 g smântână groasă
1 lingură de unt
2 linguri ceapă verde tocată fin
50-60 g caşcaval felii subţiri
Pui urzicile într-o cratiţă, sărezi şi torni 2 linguri de apă, acoperi cu capac şi laşi să se înăbuşe la foc mediu-mic până îşi lasă zeama şi se înmoaie. Le scoţi cu o spumieră şi le transferi într-o strecurătoare, le presezi bine cu o lingură de lemn şi dai deoparte. Baţi ouăle cu smântâna până s-au omogenizat.
Încălzeşti untul în tigaie la foc mediu-mare, torni ouăle, apoi, în timp ce se prăjeşte, clatini tigaia pentru a permite curgerea ouălor şi prăjirea uniformă. Reduci focul la mic, acoperi tigaia cu capac şi ţii 20-30 secunde. Iei capacul şi umpli o parte a omletei cu urzicile înăbuşite, presari ceapa tocată şi deasupra pui feliile de caşcaval.
Peste jumătatea umplută îndoi cealaltă jumătate, pui capacul şi o laşi să stea încă 20-30 secunde, apoi serveşti.
Sursa: