Omletă cu verdeţuri şi legume

omleta cu verdeturi si legume jpeg

Începe ziua cu un mic dejun aromat şi săţios!

Ingrediente (2 porţii)

3-4 ouă ¼ tijă de praz ½ dovlecel 1 tijă ţelină 3 ciuperci potrivite 1 tijă cimbru 4-5 frunze de busuioc 1 ardei capia 75 g caşcaval 40 g unt sare piper

Cum se prepară

Cureţi prazul, dovlecelul, ciupercile, ardeiul capia şi le speli. Tai legumele rondele. Le căleşti în unt până se înmoaie. Dai pe răzătoarea mare caşcavalul.

Între timp, baţi într-un castron ouăle cu caşcavalul, condimentezi cu sare şi piper după gust.

Adaugi busuiocul şi tija de ţelină tăiate mărunt şi torni amestecul peste legumele călite din tigaie. Laşi la foc mic omleta până se coace. O scoţi pe o farfurie şi o ornezi cu tija de cimbru. Poţi servi omleta caldă, cu ketchup.