Orez cu ciuperci

Dacă ţii post sau ai nevoie de o cină sănătoasă poţi prepara această reţetă.
Ingrediente (2 porţii)
100 g ciuperci 200 g orez 1 ceapă 50 ml ulei 1 ardei sare piper busuioc pătrunjel
Cum se prepară
Speli orezul şi îl dai într-un clocot cu puţină sare. Cureţi ceapa, o tai julien şi o pui la călit într-o tigaie, în ulei încins, aproximativ 3-4 minute. Speli bine ciupercile şi le tai feliuţe. Speli ardeiul, îl cureţi de cotor şi de seminţe şi îl tai cubuleţe. Pui ciupercile şi ardeiul peste ceapă şi laşi la sotat câteva minute. Scurgi orezul şi îl pui în tigaie. Amesteci şi torni un pahar cu apă fiartă. Dacă este nevoie, mai adaugi apă până se fierbe orezul. Potriveşti de sare şi de piper şi laşi să se combine aromele. Serveşti cu verdeaţă, după gust, tăiată fin.