Orez cu dovleac

orez dovleac jpeg

Hmmm...Deci se poate şi fără carne, nu? Şi chiar foarte bine!

Ingrediente

600 g dovleac fiert 1 cană orez 1 ceapă 1 morcov 50 g unt 3 linguri smântână sare piper

Se taie dovleacul în două, se curăţă de coajă, seminţe şi fibre, apoi se taie bucăţi şi se pun în apă, împreună cu ceapa şi morcovul tăiate bucăţi mari, cât să le acopere. Când legumele sunt fierte, se scoate ceapa, se scurge apa şi se fac piure. Apa în care au fiert nu se aruncă.

Separat, se spală orezul şi se pune la fiert în trei căni cu apă şi un praf de sare. Când orezul este fiert, se adaugă untul, piureul de legume, puţină zeamă în care au fiert legumele, se amestecă bine şi se lasă pe foc mic câteva minute. Se opreşte focul, se adaugă smântâna, sare şi piper, după gust.

sursa foto: Shutterstock