Orez cu spanac

orez cu spanac jpg

Prepară cel mai bun orez cu spanac urmând sfaturile noastre.

Ingrediente

300 g orez basmati

1½ cană apă

1 kg spanac proaspăt spălat și tocat

2 căței de usturoi

1 lingură ulei de măsline

½ linguriță semințe de chimen

½ linguriță pudră de turmeric

1 frunză de dafin

sare și piper

felii de lămâie și pătrunjel

Mod de preparare

Pui orezul în strecurătoare și îl clătești sub apă rece până când apa curge limpede, apoi îl dai deoparte.

Într-o tigaie, încălzești uleiul de măsline, adaugi semințele de chimen, frunza de dafin, turmericul și usturoiul tăiat mărunt. Adaugi orezul și amesteci până când este ușor prăjit, apoi pui spanacul tocat, torni apa, asezonezi cu sare și piper și amesteci bine.

Acoperi vasul și lași să fiarbă conform instrucțiunilor de pe ambalajul orezului sau până când orezul a absorbit lichidul. Ornezi cu felii de lămâie și pătrunjel verde.