Orez cu spanac
Prepară cel mai bun orez cu spanac urmând sfaturile noastre.
Ingrediente
300 g orez basmati
1½ cană apă
1 kg spanac proaspăt spălat și tocat
2 căței de usturoi
1 lingură ulei de măsline
½ linguriță semințe de chimen
½ linguriță pudră de turmeric
1 frunză de dafin
sare și piper
felii de lămâie și pătrunjel
Mod de preparare
Pui orezul în strecurătoare și îl clătești sub apă rece până când apa curge limpede, apoi îl dai deoparte.
Într-o tigaie, încălzești uleiul de măsline, adaugi semințele de chimen, frunza de dafin, turmericul și usturoiul tăiat mărunt. Adaugi orezul și amesteci până când este ușor prăjit, apoi pui spanacul tocat, torni apa, asezonezi cu sare și piper și amesteci bine.
Acoperi vasul și lași să fiarbă conform instrucțiunilor de pe ambalajul orezului sau până când orezul a absorbit lichidul. Ornezi cu felii de lămâie și pătrunjel verde.