Orez în sos de roşii coapte

Dacă te-ai săturat de pilafuri, îţi propunem o alternativă mult mai cremoasă, mai ales când este preparată din roşii coapte.
De ce ai nevoie pentru orez în sos de roşii coapte
1 kg roşii
4 căţei de usturoi
3 linguri ulei
piper
sare
1 ceapă
3 căni supă de legume
1 cană orez
½ linguriţă busuioc
Cum se prepară orez în sos de roşii coapte
Presară peste roşii sare şi stropeşte-le cu 2 linguri de ulei şi coace-le la cuptor 50 de minute. Căleşte în uleiul rămas ceapa, iar când devine sticloasă adaugă roşiile descojite tocate, supa de legume, usturoiul pisat şi orezul. Asezonează cu sare şi piper după gust şi lasă să fiarbă până se înmoaie orezul. Serveşti cu busuioc.
Sursa foto http://www.choosingraw.com