Orez spaniol. Reţeta simplă
Amatorii preparatelor picante cu siguranţă vor fi încântaţi să guste din reţeta de orez spaniol. Îl poţi servi alături de o salată de crudităţi.
De ce ai nevoie pentru orez spaniol
6 felii bacon
1 ceapă
1 ardei verde
1 căţel de usturoi
300 g roşii pasate
200 g orez cu bob lung
500 ml apă
1 lingură zahăr brun
1 linguriţă sos Worcestershire
sare
1 linguriţă boia de ardei iute
1 linguriţă piper
chimen, după gust
pătrunjel
Cum se prepară orezul spaniol
Găteşti feliile de bacon până când devin crocante, apoi le scoţi pe şervete de hârtie pentru a se absorbi excesul de ulei. Păstrezi 2 linguri din grăsimea lăsată de bacon şi arunci restul. Pui în grăsime ceapa tocată, ardeiul tăiat cubuleţe şi sotezi până când se înmoaie. Adaugi roşiile pasate, usturoiul tocat, apa, orezul, zahărul, sosul, sarea, pudra de ardei, piperul şi, dacă vrei, chimenul. Dai focul mic, acoperi cu un capac şi laşi să fiarbă 30-40 de minute.
Serveşti cu pătrunjel tocat presărat pe deasupra şi bacon sfărâmat.