Pacheţele cu legume

Cu puţină răbdare şi imaginaţie poţi prepara gustări minunate, deloc costisitoare, folosind ingrediente care se află în cămară.
Ingrediente
Pentru aluat 150 g făină 1 lingură ulei 50 ml apă caldă
2 cartofi fierţi
150 g mazăre
2 linguri ulei
½ ardei iute
1 linguriţă rasă de ghimbir
½ linguriţă chimen
1 linguriţă coriandru
Preparare
Amesteci făina, uleiul, un praf de sare, apa şi frămânţi un aluat potrivit de tare. În două linguri de ulei încins, adaugi seminţele de chimen măcinate, ardeiul iute tocat mărunt, ghimbirul şi coriandrul uscat, apoi cartofii zdrobiţi, sare şi mazărea, amestecând permanent. Împarţi aluatul în opt bucăţi egale, pe care le modelezi rotund. Întinzi fiecare bucată de aluat în foaie subţire, în formă de cerc, pe care o tai pe jumătate. Din fiecare jumătate de cerc montezi un con pe care îl umpli cu legumele călite. Sigilezi bine conul şi când toate sunt umplute, le rumeneşti în ulei. Le scoţi pe prosoape absorbante.